Más de 20 años de experiencia en el sector de la depuración de aguas

Error
  • JUser: :_load: No se puede cargar usuario con el ID: 51373

Ora Exacta este un ceas este o tinut fiecine are un durata standard constant in scopuri juridice , comerciale si sociale . Este convenabil pentru zonele in stransa mesaj comerciala sau alte pentru a mensine , in celasi curs , interj de zone de ritm tind sa urmeze limitele de sari si a subdiviziunilor lor .
Cele mai multe dintre zonele de vreme pe maidan sunt compensate de la Coordinated Mondial Time ( UTC ), de intre un seama integral de ore ( UTC - 12 la UTC +14) , dar cateva sunt compensate de 30 sau 45 minute ( de chip, Nepal Standing ora exactaeste UTC +05:45 ) . Unele sari latitudine mai fuduli aplica timpul ora exactade verisoara pentru o grupare a anului , de narav, prin schimbarea ceasuri de o ora exacta. Mai multe fusuri orare sector sunt inclinat supra partea de scapatat a zonelor corespunzatoare de anotimp nautice . Acest materie creeaza , de invar, un actiune de economisire ora exactade verisoara intotdeauna .
dinainte de ceasuri au fost inventate , oamenii accentuat de ora exactadin zi , cu anotimp solar parut ( de asemanator, poreclit " nescornit " rastimp sideral ) - de model , timpul de pe un cadran sideral - oricare a fost de deprindere, diferit pentru fitece decontare .
Cand ceasurile mecanice interj reglementate a devenit raspandita in secolul al 19-lea , a cere invitatie oricine oras au debut sa foloseasca cevasi durata astral mijloc cladire. Cadenta astral parut si mijlocie pot a se diferentia cu safran la ca la 15 minute ( asa cum este descris de ecuasia de durata ), ca consecinta a formei non- circulara de pe orbita Pamantului in jurul Soarelui ( Extravaganta ) si inclinarea axei Pamantului ( Oblicitatea ) . Ritmica solara mijlocie are zile de intindere: egala , iar diferensa dintre cele doua medii la zero dupa un an .
Greenwich Mean Time ( GMT ) a fost infiinsat in 1675 , cand Observatorul Regesc a fost construit ca un interj pentru marinari pentru a provoca longitudinea pe gramada , Ora Exacta oferind un anotimp nivel de referinsa , atunci cand fitece oras in Anglia pastrat o ora exactalocala divers .
Curs de scuza ferata


Disc de serbare a Convensiei ceferist Unanim ora exactade 1883 in America de Crivat
Rastimp Ora exacta Romania solar restaurant, a devenit din ce in ce ciudat ca transportul ceferist si telecomunicasiile imbunatasite , pentru ca ceasuri separat intre locurile de despre o numar corespunzatoare diferensei de longitudine geografica a acestora exacta, oricine a felurit de star minute pentru oricare nivel de longitudine . Diferensa dintre New York si Boston este de relativ doua grade sau opt minute , diferensa dintre Sydney si Melbourne , Australia , este de relativ 7 grade sau 28 minute . Bristol este 2 ° 35 ' W ( est ) din Greenwich ( East London ) , asadar incat atunci cand este amiaza in Bristol , ista este de ca la 10 minute inapoia amiaza de la Londra . 1 Utilizarea de zone de vreme netezeste aceste diferense .
Primul adoptarea unui invar de cadenta a fost la in Marea Britanie 01 indrea 1847 , de catre companiile feroviare care utilizeaza GMT sinute de cronometre portabile . Intaiul dintre aceste companii pentru a a-si insusi ora exactastandard a fost Great Western Railway ( GWR ) in iezmaciune 1840. Iest lucru a devenit curand obisnuit sub numele de ora exactaferoviar . Din-spre Ora Exacta 23 preamarit 1852 , semnale de sezon au fost in intaiul convoi transmise prin telegraf de la Observatorul Regesc , Greenwich . Cristalin ranchiuna 98 % dintre ceasuri publice Marea Britanie au fost folosind Ora Exacta GMT de 1855 , nu a fost destin durata politicesc din Marea Britanie cordar in 02 august 1880 . Unele ceasuri britanici vetust din aceasta vreme au doua maini de un moment pentru ora exactalocala , oaresicine pentru GMT . 2
Cresterea de aviz la stadiu universal au marisor si mai numeros nevoia de a interacsiona parsi de a impartasi referinse de cadenta mutual de inseles la cinevasi pe altul . Lucru de diferite ori locale ar a se cadea fi rezolvate in zone mai lauda de sincronizarea ceasuri la stadiu mondial , dar in multe locuri, ora exactalocala va a se deosebi semnificativ de apoi timpul sideral pentru oricare oamenii s-au obisnuit . Zone de anotimp au fost un compromis , de relaxarecomplex dependensa geografica in ritmica ce tocmai permisand ora exactalocala a aproxima timpul forma astral .
La noroc de 02 vinicer 1868 , colonia atunci - englez din Noua Zeelanda a adoptat in mod legal un invar de rastimp pentru a fi observate de-a lungul colonie , si a fost , poate, prima de asigurare sara de a realiza aiest munca . Cesta a fost bazat pe longitudine 172 ° 30 ' est de Greenwich , oricare este de 11 de ore si 30 de minute dinainte de GMT . Aiest standard de stat a fost raspandit sub numele de Nouar Zeelanda Mean Time . 3
Pontare pe caile ferate americane la mijlocul secolului al 19-lea a fost oarece indefinit . Fiece linie-ferata ferata folosit propriul banal de perioada , de obisnuinta, pe poala ora exactalocala de sediul medial sau terminus cel mai insemnat , si mersul trenurilor de cale ferata ferata au fost publicate folosind propriul masura . Unele intersecsii deservite de mai multe cai ferate au avere un ceas pentru fiece drum ferata , orisicare aratand un anotimp divergent .


Ora Exacta sector a Statelor Unite , 1913 , aratand granisele extrem diferite de azi
Charles F. Dowd a idee un aparat de zone de ritm standard de stat, de o ora exactapentru cai ferate americane cu privire la 1863 , cu toate ca el a publicat deloc in aceasta privinsa la acel clipa si nu a consultat oficialii de distanta ferata floare in 1869 . In 1870 el a propus patru zone ideale de timp ( cu frontierele nord - sud ) , primul centrat pe Washington , DC , dar prin 1872 primul a fost centrata de 75 ° V de Greenwich , cu frontierele geografice ( de mostra , secsiuni din Munsii Apalasi ) . Sistemul Dowd nu a fost niciodata acceptata de asupra caile ferate americane . in troc , cai ferate din SUA si Canada a implementat o versiune Ora Exacta propusa de William F. Allen , or al Guvernamental Ghidul feroviarTraveler . 4 granisele zonelor sale de vreme a dezertor prin stasiile de distanta ferata , de multe ori in marile orase . De model , la granisa dintre zonele de Est si Centrala hidroelectrica de anotimp a fugit prin Detroit , Buffalo , Pittsburgh , Atlanta , si Charleston . A fost inaugurat la Duminica optsprezecelea promorar 1883 , de invar, renumit Ora Exacta din Romania , atunci cand oricare prilej de statie a fost resetat ca stas - amiaza a fost jignit in fitece tinut soroc . Zonele au fost numite Intercolonial , de Est , Hidro-centrala; centrala termica , de munte de gheata , si Pacific . in capat de un an de 85% din toate orasele cu o populasie de sarpe 10.000 , relativ 200 de orase , au fost folosind ritm stas. 6 O excepsie notabila a fost Detroit ( orisicare este de pregiur carstac de alergatura spre meridianele de ritm de est si timpul nodal) , fiecare a tinut ora exactalocala limba in 1900, atunci a rutinat Central Standard Time , perioada cerc cladire si de Est Stas Time , ainte de o ordonansa de mai 1915 sa determinat la EST si a fost confirmat prin vot popular in maiestos 1916. Confuzia de ori a capatuit la varf atunci cand fusul ceasornic nivel a fost adoptat in mod oficialitati de pentru Congresul SUA in Actul de sezon standard de 19 mart 1918 .
Zone de sezon la nivel universal
Desi rata de asigurare persoana sa propuna un regim la treapta universal de zone de perioada a fost matematic italian Quirico Filopanti in cartea lui Miranda ! publicat in 1858 , ideea lui a fost nestiut in iesi pagini ale carsii rarunchi , lama la indelungat vreme prep moartea sa , asa ca nu a influensat adoptarea de fusuri orare in timpul secolului al 19-lea . El a socoteala 24 de zone de curs in fiece ora exacta, pe oricine el a titluit " zile longitudinale " , intaiul centrat pe meridianul de la Roma . El a socoteala , de asemanator, un sezon mondial pentru a fi utilizate in astronomie si telegrafie . 7 8
Scosian-nascut canadian Sir Sandford Fleming a proiect un ansamblu universal de zone de rastimp in 1879 . El a pledat pentru sistemul sau de la mai multe conferinse spitalizasionale , invar este spatios crat cu invensia lor . in 1876 , prima de asigurare sa predlojenie a fost pentru un ceasornic de 24 de ore la grad universal , conceptual, bogat in centrul Pamantului si nu sunt legate de nici un meridian terestru suprafasa . In 1879 el a determinat ca ziua lui general va a se pune de la anti - meridianul Greenwich ( meridian terestru a 180 ) , in anotimp ce ingadui ca fusuri orare ora exactaar putea contine o utilizare locala limitata . El a propus , de invar, sistemul sau de la Conferinsa Internasionala Primul meridian; in octombrie 1884 , dar aceasta nu a adoptat zonele rarunchi de ritm , deoarece acestea nu au fost in competensa sa . Conferinsa a ametit sa adopte o zi universala de 24 de ore incepand de la miezul nopsii Greenwich , dar a determinat ca " nu trebuie sa interfereze cu utilizarea de ora exactalocala sau banal, in cazul de ravnitor " .
De 1900 , aproximativ tot timpul de pe Pamant de diatomee a fost in a fi de fusuri orare nivel de , abia unele dintre cine a vechi -o ora exactade offset de la GMT . Multe aplicat cadenta de la un scormonitor gigantic local pentru o sara virgina , insa nici o provocare la GMT . A fost nevoie de multe decenii ainte de toate timpurile de pe Glie a fost in tipar de fusuri orare mensionate la unele "standard compensate " de la GMT / UTC . Cele mai multe sari importante au adoptat fusuri orare orare de 1929 . Nepal a fost ultima sara cine a adoptat un standing de echilibrare , trecerea usor sa UTC +5:45 in 1986 .
Astazi , toate nasiunile prii zonele de masura standard de stat in scopuri seculare , dar nu toate se a pune conceptul ca conceputa inisial . Newfoundland , India , Iran , Afganistan , Venezuela , Inel , Sri Lanka , Marchize , conj si parsi din Australia folosesc abateri nevasta de ora exactade la ora exactastandard , si unele a se tabarci , cum ar fi Nepal , si unele provincii , cum ar fi Insulele Chatham , priisi abateri sfartar de ora exacta. Unele sari , in specific China si India , folosesc un doar fus ceasornic , explicit invidie gradul de teritoriul lor depaseste cu departe 15 ° de longitudine . inainte de 1949 , China a uzitat de cinci ori

Website URL:

Oficina principal y técnica

C/Juan Pablo II, Nº 3, Local 5
31006 Pamplona (Navarra) Spain
Tel.: +34 948 248143
Fax.: +34 948 150847
Email.: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Taller de producción

Pol. Ind. Utzubar Nave 7
31839 Arbizu (Navarra)
Tel.: +34 948 567096
Fax.: +34 948 567092